Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszámoló a 2010.10.09.-ei rendezvényről

A rendezvény előtt fél órával érkeztek az első részt vevők. Vidám beszélgetésekbe kezdtek a rég nem látott ismerősök, ki-ki elfoglalta helyét a megterített asztalnál. A szervezők figyelmességének köszönhetően volt mit olvasni, előre kikészítették az egyesület következő évi munkatervét, és Szent Kristóf napi rendezvénysorozat részletes programját. Mindez a projektor kivetítőjén is látható volt. Pontban 13.30-kor köszöntötte Sass László elnök a szép számban megjelenteket, ismertette az egyesület megalakulásának körülményeit, az eddig végzett munkát.

Közben a pincérek serénykedtek, felszolgálták az ebédet.Többen jelezték felszólalási szándékukat. Először Szél Tibor az egyesület alelnöke emelt ki fontos programpontokat a jövő évi programtervezetből, részletezve azokat.

Ezt követően Szekeres József ny.ezredes úr emelkedett szólásra, fontosnak tartván a minden hónap első szerdáján megtartásra kerülő klubdélutánokat.Javasolta, hogy ezeken a klubdélutánokon kerüljenek feldolgozásra Számvéber Norbert történész könyveiből a II. világháborús magyarországi tankcsaták, ki-ki mondja el életútját, ami által jobban megismernénk egymást. Jónak tartotta a németországi Munsterben lévő páncélos múzeum meglátogatását, egy kérte az ottani katonai tanintézet meglátogatását is.

Meghívott vendégeink között volt Bányai István megyénk Nemzetőr Egyesületének elnöke is, akivel egyesületünknek együttműködési megállapodása van. Több részt vevőt személyes ismerőseként üdvözölt, felszólalásában ismertette tevékenységüket, kapcsolataikat külföldi szervezetekkel.Külön ráirányította a figyelmet a csatlakozási pontokra, a hadisírgondozásra, a történelmi események ismeretének fontosságára, a hagyományápolás elengedhetetlenségére.

Sáry László úr Tata város egyik nagyvállalkozója hangsúlyozta, hogy ilyen találkozókon jó a régi emlékek felelevenítése.Jövőre 70-80 db haditechnikai eszközből Haditechnikai Parkot fog létrehozni.Hiányolta a fiatal arcokat, nagyobb hangsúlyt kell fektetni az aktív páncélosok megnyerésére.

A továbbiakba még felszólalt Gál József, Tarsoly Antal és Kákonyi Ferenc is.

Végezetül az elnök megköszönte a résztvevők aktivitását, tartalmas, hasznos hozzászólását. Az asztalra kihelyezett hét darab belépési nyilatkozat kevésnek bizonyult, a mostani tagnak jelentkezőkkel együtt létszámunk húsz főre növekedett.


 

 

 

A mappában található képek előnézete 2010.10.09.-ei rendezvény